Regia Autonomă a Domeniului Public a obţinut, numai în 2012, aproape 1 milion de lei din încasarea taxei de ridicare de la şoferii care au parcat neregulamentar în Cluj-Napoca. Zeci de maşini sunt în continuare depozitate în parcul auto, iar pentru a recupera unele dintre ele, proprietarii ar trebui să scoată din buzunar chiar şi 15.000 de lei.
În spaţiul de depozitare al regiei, alocat autoturismelor ridicate, se află în prezent 28 de maşini. Autoturismul cu cea mai mare durată de depozitare este o Dacia, care a fost ridicată de pe o stradă din Cluj-Napoca în urmă cu exact patru ani, pe 27 ianuarie 2009.
Dacă proprietarul nu revendică maşina într-un an de zile, aceasta intră în proprietatea statului, astfel că şi Dacia este acum a municipalităţii. Însă, dacă ar fi ca proprietarul ei să o răscumpere după atâta timp, teoretic, acesta ar trebui să plătească aproape 60.000 de lei, deci aproape 14.000 euro - taxa pentru ridicare şi transportul vehiculului plus taxa pentru activitatea de depozitare şi staţionare pentru patru ani.
Maşina ridicată în 2009 şi abandonată de proprietar în parcul RADP nu este un caz singular. Un Land Rover e şi el părăsit în spaţiul de depozitare al regiei din 2009. Citeşte şi
FOTO: Un clujean şi-a abandonat Land Rover-ul în parcul RADP
"Vânzarea autoturismelor ridicate de pe domeniul public, depozitate pe platforma regiei şi nerevendicate de către proprietari în decursul unui an, este realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca", transmite Regia Autonomă a Domeniului Public.
Potrivit cifrelor furnizate de RADP, în anul 2012 s-au ridicat 1.993 de maşini de pe domeniul public. În acelaşi an, din încasarea taxei de ridicare auto RADP a obţinut suma de 800.296 de lei, inclusiv TVA.