Marile investiţii ale Clujului nu au primit niciu ban de la bugetul de stat, în ciuda declaraţiilor şi promisiunilor sforăitoare ale parlamentarilor USL Cluj, care în timpul campaniei electorale promiteau marea cu sarea. În prezent, aceeaşi parlamentari susţin că românii trebuie să facă eforturi pentru a plăti "arieratele uriaşe"
1 /.
La nici două luni de la alegeri, promisiunile USL s-au transformat în praf. Parlamenatarii USL Cluj nu ştiu acum pe unde să-şi mai scoată cămaşa când sunt întrebaţi de ce pentru Spitalul Regional de Urgenţă, Inspectoratul Şcolar Cluj sau Autostrada Transilvania nu au fost alocate, pentru anul 2013, resursele financiare care să permită continuarea lucrărilor.
Pentru obiectivele menţionate precum şi pentru altele, de aceeaşi importanţă, Guvernul Ponta nu a alocat niciun leu.
Senatorul PSD, Alexandru Cordoş recunoaşte că situaţia economică deosebit de grea va permite doar finalizarea investiţiilor care sunt deja finalizate în proporţie de 80 la sută. “Pentru aceste obiective, cele de la Cluj, care sunt în fază de început, nu sunt prevăzuţi bani. La concret, am cerut bani, dar ce care au făcut bugetul ne-au cam ameţit”, spune senatorul PSD, Alexandru Cordoş.
Spitalul declarat obiectiv strategic = zero lei
Culmea este faptul că în cursul anului 2012, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a fost declarat de Ministrul Sănătăţii ca fiind un obiectiv prioritar. Un an mai târziu, Guvernul nu alocă niciun leu. Costul acestui spital se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, dar în prezent, Guvernul nu a asigurat finanţarea nici măcar pentru efectuarea Studiului de Fezabilitate.
Clădirea Inspectoratului Şcolar Cluj a fost gândită să facă parte dintr-un complex sportiv. Inspectorul şef şcolar Valentin Cuibus susţine că pe lângă sediul propriu zis, se vor mai construi un bazi