În urma celor 27 de percheziţii efectuate în judeţele Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, nouăsprezece indivizi au fost învinuiţi de comercializare ilegală de alcool etilic, iar altor şase li se impută comercializarea de motorină furată din locomotive, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş remis joi.
'S-a stabilit că doi dintre învinuiţi, cu sprijinul altor 17, comercializau alcool etilic fără banderole de marcaj fiscale pe raza judeţelor Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, în afara antrepozitelor fiscale, fără a achita astfel accizele aferente. De asemenea, s-a stabilit faptul că şase învinuiţi sustrăgeau cantităţi mari de motorină printr-un dispozitiv artizanal aplicat pe motorul unor locomotive, pe care o comercializau ulterior la preţuri cuprinse între 4 lei şi 5 lei/litru. Prin faptele lor, învinuiţii au cauzat un prejudiciu însemnat bugetului consolidat al statului, care nu a fost stabilit până la data prezentei informări', se arată în comunicatul de presă.
Documentul precizează că în urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 500 litri motorină, în valoare de 3.200 de lei, 111 litri alcool etilic fără banderole de marcaj emise de autorităţile române, în valoare de 9.000 de lei, dar şi alte mijloace materiale de probă
La percheziţiile efectuate în judeţele Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, în urmă cu o zi, pentru prevenirea evaziunii fiscale au fost mobilizaţi peste 100 de poliţişti şi jandarmi.
În urma celor 27 de percheziţii efectuate în judeţele Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, nouăsprezece indivizi au fost învinuiţi de comercializare ilegală de alcool etilic, iar altor şase li se impută comercializarea de motorină furată din locomotive, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Investigare a Fraudelor din c