Chiar daca nu esti un fan al retetelor exotice, ba chiar din contra, preferi combinatiile normale, traditionale si, daca se poate, foarte simple, supa de iaurt cu perisoare este o reteta pe care trebuie sa o incerci.
Este o reteta exotica, insa cu ingrediente care se gasesc in orice casa de roman, este teribil de gustoasa si cu totul si cu totul speciala.
Pentru patru portii de supa de iaurt cu perisoare ai nevoie de trei linguri de ulei, o ceapa mare, galbena, trei catei de usturoi, o ceasca de orez, un litru de apa si 500 de grame de iaurt gras. Iti mai trebuie sare si piper.
Pentru perisoare, ingredientele sunt: carne de vita sau amestec de vita cu porc ori carne de pui, tocata, patrunjel, un ou, verdeata si o ceapa, plus o lingura de faina pentru tavalit perisoarele.
Incepe prin a prepara perisoalele. Toaca ceapa marunt, la fel verdeata si amesteca totul cu carnea. Adauga o felie de paine inmuiata in apa, daca vrei, si oul. Pune sare si piper, plus, daca-i carne de pui, o lingura de ulei, si amesteca bine cu mana.
Cu cat este mai bine amestecata carnea, cu atat ies perisoarele mai pufoase si raman mai bine legate. Fa perisoarele si trece-le prin faina, apoi fierbe-le in apa cu sare. Perisoarele se pun la fiert cand apa clocoteste, la foc mic. Sunt gata cand s-au ridicat deasupra si mai fierb inca 5 minute.
O reteta pe zi: pui cu rosii
Scoate perisoarele si pune-le pe hartie de copt, in tava de la cuptor. Da-le la foc iute cateva minute sa prinda culoare frumoasa. Pastreaza apa si foloseste-o, daca vrei, la supa de iaurt.
In timpul acesta fa supa de iaurt: toaca ceapa si usturoriul si caleste-le in ulei, cu sare si piper, pana se inmoaie, aproximativ cinci minute. Adauga orezul si continua sa calesti. Adauga apa (sau zeama in care au fiert perisoarele) si lasa sa fiarba