Era un adolescent slăbănog şi era cât pe-aci să meargă pe calea muzicii de balet a lui Ceaikovski... Biografia lui este preponderent legată de artele marţiale, dar adevărul este că la vârsta de 10 ani a început să fie preocupat de balet.
Tânărul Van Damme, Jean-Claude Van Damme, a început să se perfecţioneze fizic şi mental practicând cu ardoare baletul clasic, artele marţiale şi culturismul. Pentru ca la 18 ani să devină campion european de karate şi să-şi deschidă în Bruxelles o sală de sport. "Dacă rezişti la un antrenament la balet, poţi să duci lejer până la capăt antrenamentul din orice alt sport", spune Van Damme, pe numele său adevărat Van Vaerenberg.
SUMARUL ARTICOLULUI NIMENI n-ar fi crezut: VAN DAMME, un tânăr BALERIN!FOTOGRAFIE 1FOTOGRAFIE 2FOTOGRAFIE 3FOTOGRAFIE 4
Probleme psihice şi prag al sinuciderii
Van Damme nu ezită nicio clipă, de câte ori se simte bine la interviuri, sa îşi recunoască trecutul spectaculos. În 1982 a emigrat în SUA. A condus limuzine, a învăţat engleza pe stradă şi a avut şansa de a se întâlni cu Menahem Golan, un cunoscut producător de la Hollywood. Speculând momentul, Jean-Claude şi-a arătat abilităţile. Câteva lovituri în aer, piciorul ridicat aproape în sfoară i-au asigurat un rol în "Sport sângeros". Filmele au curs apoi pentru Van Damme, la fel şi căsniciile, cinci la număr. Banii şi faima l-au ameţit. De exemplu, cu filmul "Soldatul universal", Van Damme a "sărit" la onorarii de un milion de dolari, fapt ce i-a permis să facă declaraţii tipice de vedetă, de genul "Beethoven este compozitorul meu favorit" sau "Sunt un timid, nu sunt un dur!".
S-a împrietenit cu alcoolul, drogurile şi clinicile de dezintoxicare, iar mai apoi a fost diagnosticat cu probleme psihice din cauza cărora a ajuns în pragul sinuciderii! A trecut însă peste toate, iar în prezent se bucură încă de o pu