OTV rămâne fără licenţă. Decizia a fost luată joi de Curtea de Apel, care a respins cererea de suspendare a deciziei CNA.
Cererea de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului din 22 ianuarie privind retragerea licenţei de emisie a OTV a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia putând fi contestată la instanţa supremă.
Licenţa audiovizuală a postului OTV fost retrasă pe 22 ianuarie de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).
Patronul OTV, Dan Diaconescu, a declarat joi pentru România TV că urmează să atace sentinţa judecătorilor prin recurs şi că aşteaptă motivarea în cazul deciziei.
“În instanţele din România orice se poate întâmpla. Dacă aşa a considerat judecătorul respectiv, chiar membrii CNA au cerut recuzarea acelui judecător, CNA a cerut un judecător străin. Avem dreptul la recurs şi ne vom adresa Înaltei Curţii şi cred că tot ne vom câştiga dreptatea într-un final. Trebuie să aşteptăm motivarea, să vedem ce s-a invocat şi să vedem poziţia membrilor CNA”, a declarat Dan Diaconescu, la Slatina, unde are loc un protest în acest sens.
Emisia OTV a fost întreruptă marţi, 22 ianuarie, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, în şedinţa din aceeaşi zi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu.
Licenţa OTV – un post aflat în lista televiziunilor “must carry”, pe care cabliştii l-au retransmis în mod obligatoriu în 2012 – a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.
Patronul OTV, Dan Diaconescu, a susţinut că CNA a încălcat toate regulile prin luarea deciziei de suspendare a licenţei televiziun