Multe persoane ajung la spital, în anotimpul rece, din cauza intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Acest tip de intoxicaţie este cauzat de inhalarea monoxidului provenit din arderea incompletă a unor gaze. Membrii Asociaţiei „Salvaţi o viaţă” îi avertizează pe vrânceni că intoxicaţiile cu monoxid de carbon sunt adesea mortale. „Membrii Asociaţiei s-au gândit la această temă, deoarece în ultimul timp astfel de situaţii sunt frecvent întâlnite în acest anotimp, şi sperăm că acţiunea noastră de a informa populaţia cu privire la factorii de risc şi modalităţile de prevenire să aibă ca rezultat diminuarea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon”, spune Emilia Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei.
Intoxicaţiile cu monoxid de carbon sunt extrem de periculoase în special pentru copii şi gravide, fătul prezentând un risc ridicat de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Medicii avertizează că în urma into-xicaţiei cu monoxid de carbon, efectele secundare pot fi întârziate, acestea dezvoltându-se chiar şi după 40 de zile de la expunere. Simptomele întârziate pot duce la pierderea memoriei, modificarea personalităţii, dezorientare, pierderea auzului, tulburări în comportament şi dificultăţi în memorare.
Cei care doresc să sprijine Asociaţia „Salvaţi o viaţă” pot completa o declaraţie fiscală cu următoarele date: Codul de identificare fiscală 27802227 şi cont bancar RO45 CRCO X400 1000 0024 2035.
Multe persoane ajung la spital, în anotimpul rece, din cauza intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Acest tip de intoxicaţie este cauzat de inhalarea monoxidului provenit din arderea incompletă a unor gaze. Membrii Asociaţiei „Salvaţi o viaţă” îi avertizează pe vrânceni că intoxicaţiile cu monoxid de carbon sunt adesea mortale. „Membrii Asociaţiei s-au gândit la această temă, deoarece în ultimul timp astfel de situaţii sunt frecvent întâlnite în acest anotimp, şi