Şedinţele Colegiului Prefectural îi plictisesc la culme pe şefii instituţiilor publice din Vrancea. Mulţi dintre ei se mulţumesc să întocmească diverse rapoarte de activitate, pline de date tehnice, care sunt uitate a doua zi după prezentare.
Programul orientativ de activitate al Colegiului Prefectural pentru 2013 a fost citit, ieri, de prefectul Cătălin Popescu, în faţa unor şefi de instituţii apatici. Lipsa de interes a fost remarcată şi de reprezentantul Guvernului, care le-a cerut şefilor de instituţii ca în şedinţe să fie discuţii despre subiectele de interes şi să nu fie doar un prilej de prezentare a unor statistici. „Cum să facem ca aceste şedinţe să nu fie doar monologuri?“, a întrebat prefectul. Bineînţeles că nu a primit niciun răspuns de la şefii deconcentratelor.
Pe lista programului orientativ de activitate al Colegiului pentru 2013 se află, în general, statistici ale activităţii fiecărei instituţii şi mai puţin problemele întâmpinate de serviciile deconcentrate. Lipsesc subiectele de interes public care să fie analizate de comisii mixte, formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii. De exemplu, una dintre problemele reclamate în ultimii ani a fost absenţa perdelelor forestiere, care pot asigura protecţia drumurilor împotriva înzăpezirii. Iar acest lucru se vede la fiecare viscol, când sunt închise câteva drumuri naţionale.
Şefii de instituţii au fost ceva mai receptivi abia la discuţiile iniţiate de şefii de la Statistică şi Direcţia de Tineret şi Sport. Vasile Apostu, directorul de la Statistică, le-a propus şefilor de instituţii ca raportările să fie realizate prin internet, iar Daniel Gongu, directorul de la Tineret şi Sport, a cerut să prezinte un bilanţ al activităţilor desfăşurate în vară.
Şedinţele Colegiului Prefectural îi plictisesc la culme pe şefii instituţiilor publice din Vrancea. Mulţi dintre ei