Prevenirea incendiilor nu este un lucru dificil, daca se respecta cateva lucruri simple, cateva sfaturi care pot fi aplicate atat la munca, cat si acasa si pe care le puteti gasi in randurile de mai jos.
Cum procedati la locul de munca
Cand ajungeti pentru prima oara intr-un nou loc de munca, vedeti care sunt traseele de evacuare si locurile de adunare. In momentul declansarii unei alarme de incendiu, opriti-va imediat din ceea ce faceti si parasiti cladirea folosind traseele cele mai scurte si mai sigure. Nu pierdeti timp adunand lucruri care nu sunt importante si nu carati cu voi obiecte voluminoase sau grele. Atunci cand parasiti locul de munca, urmati semnele de evacuare si salvare in caz de urgenta, reprezentate de pictograme cu sageti si oameni de culoare alba pe fond verde. De asemenea, indrumati vizitatorii catre cele mai scurte trasee de evacuare si locurile de adunare si oferiti ajutor persoanelor cu dizabilitati. Atunci cand coborati pe scari utilizati balustrada pentru a evita accidentarile si ranirile. Dupa ce ati iesit, mergeti direct la punctul de adunare si anuntati persoana responsabila cu prezenta oamenilor. Acolo veti astepta in liniste pana cand o persoana autorizata va va permite intrarea inapoi in cladire.
Cum va protejati autoturismul
Verificati periodic motorul pentru a descoperi daca exista scurgeri de combustibil sau defectiuni electrice, iar atunci cand descoperiti nereguli, sunati la atelierele specializate pentru reparatii. Nu realizati improvizatii la sistemele de alimentare cu combustibil sau cel electric. Pastrati intotdeauna in masina un stingator certificat, asa cum este solicitat si in codul rutier, si aveti grija ca acesta sa fie bine intretinut pentru a functiona corect.
In cazul in care lasati masina in garaj pentru o perioada mai lunga de timp este recomandat sa deconectati bate