Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că s-a luat această decizie pentru salvarea spitalului. Consilierii PDL acuză însă un tun imobiliar mascat, întrucât unitatea sanitară se întinde pe 11 hectare chiar la malul mării.
Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) din Eforie Sud a fost înfiinţat la începutul secolului trecut de Regina Maria. Unitatea sanitară este amplasată chiar pe malul mării şi se întinde pe o suprafaţă de 11 hectare.
200 de oameni lucrează în cadrul spitalului care a acumulat datorii de 200.000 de lei. În ciuda faptului că bolnavii stau în saloane neîncălzite, în spital se fac operaţii ortopedice complicate şi sesiuni de recuperare asemenea.
Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a dat asigurări că nimeni nu va fi concediat, însă angajaţii au emoţii.
Şi asta pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa dispune de una din cele mai moderne şi utilate clinici de ortopedie şi traumatologie din ţară, în care Consiliul Judeţean Constanţa a investit anul trecut aproape 20 milioane euro.
Preşedinele CJC Nicuşor Constantinescu a explicat astăzi că a decis intergrarea SOTRM în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa "după ce m-am consultat cu premierul Victor Ponta şi cu vicepremierul Liviu Dragnea ". El susţine că "anul trecut ,SOTRM Eforie Sud a fost degradat la unitate sanitară de gradul 5 şi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii au scăzut dramatic, datoriile au crescut la zeci de miliarde situaţie în care integrarea în spitalul judeţean, care are gradul 1A, îl salvează de la pieire".
Constantinescu a respins speculaţiile liderilor locali ai PDL potrivit cărora prin desfiinţarea SOTRM se urmăreşte un tun imobiliar de proporţii, "nici Constantinescu şi nici Mazăre nu vor să pună mâna pe teren aşa cum spun unii, puteam să-l iau de acum o