Braşovul rămâne atractiv pentru investitori, însă aceştia au nevoie şi de sprijinul autorităţilor pentru a-şi demara proiectele. Ovidiu Fodor, directorul adjunct al Agenţiei Metropolitane Braşov, a ţinut să sublinieze faptul că fără investiţii, economia judeţului nu se va relansa, şi implicit, nu se va rezolva problema şomajului, iar efectele crizei economice nu se vor diminua.
Pentru perioada următoare, se anunţă câteva investiţii destul de însemnate pentru Braşov, în contextul în care ar crea o serie de locuri de muncă. Un exemplu dat de Ovidiu Fodor ar fi al unui om de afaceri canadian, de origine română, care intenţionează să deschidă la Braşov o fabrică care să producă corpuri de iluminat economice cu led. „Produsele lor nu conţin componente fabricate în China, astfel că preţul final va fi foarte bun, ţinând cont că nu va trebui să plătească o taxă de 42% din valoare, care este stabilită pentru produsele din afara Uniunii Europene. Realizarea unei astfel de fabrici este absolut necesară, deoarece, Braşovul, ca membru al Asociaţiei Energy Cities şi-a asumat un obiectiv ambiţios până în 2020, respectiv reducerea consumului de energie electrică şi a emisiilor de CO2 cu 32%, faţă de 20% cât este asumat la nivel naţional. Proiectul vine în întâmpinarea acestui obiectiv asumat de Braşov”, a precizat Fodor.
Dacă scade şomajul, cresc şi salariile!
Discuţiile sunt, deocamdată, în stadiu incipient, dar Agenţia Metropolitană Braşov intenţionează să îl sprijine pe investitor, în primul rând, în vederea găsirii unei locaţii. „Am avut discuţii şi cu o companie suedeză care vrea să deschidă două fabrici în judeţul nostru, ceea ce ar însemna în jur de 700 de locuri de muncă şi le-am propus cinci locaţii, pe raza zonei metropolitane pentru derularea proiectului. Nu le impunem noi locaţia, ci îi lăsăm să aleagă ce cred că este mai avantajos pentru ei. Atragere