Așa ar putea fi caracterizați unii locuitori ai județului, din datele prezentate în rapoartele de bilanț ale Poliției. Anul trecut, oamenii legii au avut de aplanat cel puțin patru scandaluri în fiecare zi. 20 de evenimente s-au petrecut zilnic, în medie, în zona Romanului. Anul trecut, 680 de șoferi au rămas fără permis.
Aproape 3.000 de infracțiuni au fost comise, anul trecut, în municipiul Roman și în cele 28 de comune arondate, conform raportului de bilanț încheiat de Poliția municipiului Roman pentru anul 2012. Cetățenii din cele 29 de localități au reclamat 5.061 de fapte de natură penală, dar numai 2.655 de sesizări s-au dovedit a fi întemeiate și s-a început urmărirea penală în aceste cazuri. În ceea ce privește autorii infracțiunilor, anul trecut au fost cercetate penal 1.463 de persoane. Dintre acestea, 381 de persoane au fost prinse în flagrant, iar 51 de persoane au fost cercetate în stare de arest preventiv sau reținute pentru 24 de ore.
Cele mai multe infracțiuni comise – 1.436 la număr – sunt cele judiciare și care au avut loc, în pondere egală, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, urmate în statistică de infracțiunile economico-financiare, care au avut loc preponderent în mediul urban.
În bilanțul aferent anului 2012 se mai precizează faptul că polițiștii romașcani și cei de la posturile de poliție din comunele arondate au intervenit la 7.337 de evenimente sesizate prin 112 sau prin alte căi de comunicare, adică la peste 20 de evenimente pe zi. Au fost prinși șapte urmăriți internațional și 27 de urmăriți general, inclusiv minori fugiți de la domiciliu.
Conform aceluiași document, anul trecut, locuitorii municipiului Roman și ai celor 28 de comune arondate au fost puși pe scandal. Au fost aplanate 1.719 stări conflictuale, adică cel puțin patru scandaluri în fiecare zi. Au mai fost înregistrate 1.312 petiț