Marius Moga suferă de tulburări de anxietate încă din 2009, spun procurorii. Ei cer instanţei să îl ţină pe acesta după gratii după ce a tras cu o armă de vânătoare în prezenţa copiilor săi.
Tribunalul Cluj a judecat miercuri recursul făcut de Marius Moga la respingerea cererii de liberare pe cauţiune de către Judecătoria Cluj-Napoca. Cauţiunea în cazul „puşcaşului" de la Galeria Ferdinand a fost stabilită de judecătorie la 10.000 de lei, însă cererea, deşi admisă în principiu după ce banii au fost depuşi de familia acestuia, nu a fost admisă pe fond. Nici recursul de ieri nu i-a fost favorabil lui Moga.
La recurs, avocaţii lui Marius Moga (acţionar la Galeria Ferdinand) au cerut instanţei să dispună eliberarea clientului lor, motivând că acesta nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi nici nu există probe care să confirme că există riscul să comită noi infracţiuni. "După incident a predat toate armele la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj", a subliniat avocatul Anatol Pânzaru. Marius Moga este urmărit penal pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri, procurorii acuzându-l că a folosit arma de vânătoare într-un spaţiu public, respectiv în magazinul pe care îl deţine pe strada Regele Ferdinand. Apărătorii săi au susţinut însă că incidentul nu s-a petrecut într-un spaţiu public, ci într-o zonă privată a magazinului. "În faţă e spaţiul comercial, iar în spate este un spaţiu privat, destinat, conform declaraţiilor martorilor, zonei private. Acest spaţiu este delimitat cu un panou de metal pe care scrie că este interzis accesul persoanelor străine", a arătat avocatul Pânzaru. El a prezentat în faţa Tribunalului Cluj planşe foto care să confirme cele spuse.
Conform anchetatorilor, Marius Moga a fost diagnosticat în 2009 cu "tulburare de anxietate socială cu simptomatologie intensă", după ce a refuzat să i se reco