Discutiile programate, joi, la CNA pe tema unor sesizari legate de acoperirea TV a referendumului din decembrie privind proiectul Rosia Montana s-au blocat, dupa ce membrul CNA Narcisa Iorga a cerut ca un alt membru, Christian Mititelu, sa nu ia parte la discutie. Narcisa Iorga a afirmat ca acesta s-ar afla in conflict de interese in cazul Rosia Montana si a pus, chiar, problema incompatibilitatii lui Mititelu. Acesta din urma a respins afirmatiile lui Iorga drept nefondate.
Christian Mititelu, a afirmat Iorga, n-ar trebui sa ia parte la discutie - ce viza felul cum a fost reflectat la mai multe posturi referendumul desfasurat pe 9 decembrie, in mai multe localitati din Alba - deoarece el este si membru CNA, si vicepresedinte al Aliantei Civice, entitate care s-a pronuntat impotriva proiectului de la Rosia Montana printr-un comunicat in care apare si numele lui Mititelu.
Cristian Mititelu a calificat afirmatiile colegei sale drept "consideratii de natura politica" si a spus ca nu s-a pronuntat impotriva proiectului Rosia Montana, ci impotriva faptului ca politicienii fac declaratii privind nevoia exploatarii cu cianuri desi nu exista inca o decizie privind efectele asupra mediului. Membrul CNA a spus ca nu a semnat personal comunicatul de presa citat de Narcisa Iorga - ci a fost pozitia Aliantei Civice - si ca, de altfel, discutiile din cadrul Consiliului nu aveau drept scop evaluarea proiectului, ci felul cum referendumul a fost reflectat la TV.
Un alt membru CNA, Monica Gubernat, a aratat ca ea este impotriva proiectului de la Rosia Montana, dar a cerut ca CNA sa se "bazeze pe ratiunea mea in aplicarea legii".
Narcisa Iorga a pus si problema incompatibilitatii, cerandu-i presedintelui CNA sa se sesizeze legat de un articol din Legea audiovizualului, ce prevede ca statutul de membru CNA este incompatibil cu functiile publi