Viorel Duru, preşedintele comisiei de specialitate din cadrul FRF, a explicat că starea de insolvenţă nu se va repercuta în mod negativ la acordarea licenţei pentru Liga I.
Avocaţii Universităţii Cluj urmează paşii finali pentru a declanşa starea de insolvenţă a societăţii FC „U" SA. În paralel, juriştii clubului lucrează la dosarul de obţinere a licenţei, obligatorie pentru a participa în Liga I în sezonul viitor, în condiţiile în care echipa va ocupa la finalul acestui campionat unul dintre locurile 1-14. Preşedintele comisiei de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, modalitatea prin care un club aflat în stare de insolvenţă poate aplica pentru dosarul de licenţiere.
Dincolo de problemele financiare, un club din Liga I ce reuşeşte să evite retrogradarea pe plan sportiv are nevoie de o licenţă de participare în competiţie, act eliberat de către forul condus de Viorel Duru. Printre altele, pentru obţinerea respectivului atestat, o echipă nu are voie să aibă datorii la bugetul de stat aferente salariilor angajaţilor, jucătorilor şi antrenorilor, până la data de 31 martie 2013. În acest moment, „U" datorează către ANAF aproape un milion de euro, însă din această sumă doar o parte intră sub incidenţa comisiei conduse de Duru, respectiv banii aferenţi contractelor de muncă ale angajaţilor. „În acest moment, există trei tipuri de licenţiere: pentru competiţiile europene, pentru Liga I şi pentru eşalonul secund. Cert e că o echipă care intră în insolvenţă nu are voie să participe în Europa. Apoi, pentru prima divizie lucrurile se schimbă. Există anumite condiţii financiare pe care un club trebuie să le îndeplinească pentru a primi licenţa. Una dintre ele se referă la datoriile către stat, dar exclusiv cele aferente contractelor de muncă ale angajaţilor. Pe noi nu ne interesează dacă un club a plătit