Şeful Secţiei de chirurgie a Spitalului Orăşenesc "George Trifon" din Năsăud, dr. Cătălin Marian, spune că medicii din spitalele mici, care duc lipsă de personal, trebuie să fie "buni la toate", dar după campaniile de presă îndreptate împotriva lor vor practica "medicină defensivă".
"Îţi rămâne un gust trist şi amar când vezi toate titlurile din presă, spitalul morţii, fabrica morţii. Se trag concluzii fără o analiză a ceea ce s-a întâmplat, fără expertiză, se găsesc vinovaţi. Nu se ţine cont că lucrăm aici (la Spitalul Năsăud - n.r.) fără anestezist, că trebuie să fim buni la toate dacă se poate. Toată campania aceasta va duce, în final, la refuzul medicilor de a se implica dacă nu sunt de specialitate. Medicul va practica o medicină defensivă", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Cătălin Marian, şeful Secţiei de chirurgie a Spitalului Orăşenesc "George Trifon" din Năsăud, spital al cărui nume a fost implicat în cazul unei fetiţe de patru ani din localitate care a murit după ce a făcut o entorsă.
El a spus că lucrează la Năsăud din 2001, iar de-a lungul carierei sale a avut de-a face cu tot felul de cazuri pe care le-a tratat.
"Fiind chirurg, ai şi cazuri de urologie, de ortopedie, de chirurgie plastică, de cusut tendoane, multă patologie traumatologică, accidente, amputaţii de degete. Am mai pus mâini în gips, am intervenit la fracturi şi nu a fost nicio problemă", a spus Marian.
În ceea ce priveşte cazul fetiţei de patru ani care a murit după ce a făcut o entorsă, fiind plimbată între spitalele din Năsăud, Bistriţa şi Cluj-Napoca, medicul a declarat că el a fost cel care a semnat biletul de trimitere al acesteia la Bistriţa întrucât Spitalul Năsăud nu are ortoped.
"Eu nu am văzut fetiţa. Am văzut radiografia şi am făcut biletul de trimitere, l-am parafat fiindcă era caz ortopedic în care nu mă mai bag. Bunica a urcat