Mergem acum in Anglia, sa facem cunostinta cu Loredan Gargalîc. Romanul nostru se lauda ca este singurul executive chef din Regatul Unit. Are peste 29 de ani experienta in bucatarie, iar acum este sef peste propriul sau restaurant, clasat printre cele mai bune 10% din Marea Britanie. De-a lungul timpului, Loredan a gatit alaturi de bucatari faimosi, cu stele Michelin, si spera ca in scurt timp va primi si el propria stea .
Il gasim in Moreton in Marsh, la 100 de kilometri de Londra, sef peste propria bucatarie. Distinctia Double A one Rosette, primita anul acesta, confirma ca restauratnul sau este in top printre cele mai apreciate 10% din Regatul Unit.
A ajuns aici dupa 25 de ani de meserie grea si multe cutite si-au lasat amprenta pe mainile lui fermecate.
A inceput la Hotel Bucuresti in 1986, a fost apoi chef la ambasada comunitatii europene. Nu s-a multumit cu atat. A vrut sa invete si mai mult. Asa ca a plecat in Germania, iar apoi in Anglia. Peste tot a gatit cu tricolorul pe guler, iar din cand in cand le-a preparat englezilor propria varianta moderna de varza calita sau de mici. In 2005 restaurantul la care gatea a fost desemnat cel mai bun din Marea Britanie in preparate cu fructe de mare.
"Am avut momente, perioade de cate trei luni am lucrat cate 15- 16 ore pe zi fara pauza pentru ca nu-mi permiteam sa-mi iau liber."
In 2006 omul nostru este chemat la targuri de profil sa isi arate maiestria alaturi de bucatari faimosi ca Antony Warrol Thomson sau Raymond Blanc. Ultimul i-a si oferit un post in localul sau cu doua stele Michelin. Loredan l-a refuzat politicos. Se saturase sa fie subaltern.
A ales Moreton in Marsh pentru ca de jur imprejur sunt ferme si mai toate produsele locale.
Toti il stiu pe romanul care a venit sa revolutioneze gastronomia in micul lor oras.
Macelarul din zona a dat lovitura cu o reteta de c