Trei persoane din dosarul furtului de tablouri de la muzeul olandez Kunsthal, respectiv Petre Condrat, Radu Dogaru şi Eugen Darie, au fost testaţi cu aparatul poligraf, urmând ca luni să fie dus la detectorul de minciuni şi al patrulea suspect, Mihai Alexandru Bitu.
Poliţiştii bucureşteni, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), i-au testat miercuri, joi şi vineri, la aparatul poligraf, pe trei dintre cei vizaţi în dosarul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Miercuri, a fost chemat la Poliţia Capitalei asistentul lui Cătălin Botezatu, Petre Condrat, în vreme ce joi şi vineri au fost duşi la poligraf doi dintre suspecţii arestaţi în acest caz, respectiv Radu Dogaru şi Eugen Darie.
După testarea la detectorul de minciuni, cei trei au dat noi declaraţii în faţa anchetatorilor, urmând ca luni să fie testat şi audiat al patrulea suspect, Mihai Alexandru Bitu, aflat şi el în arest.
Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat, joi, că are certitudinea că, la un moment dat, o parte a tablourilor furate anul trecut de la muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost în România.
Surse judiciare au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în localitatea Măcin din judeţul Tulcea, "în pungi de un leu", iar când au vrut să le vândă, hoţii nu au ştiut ce preţ să ceară pe ele.
Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing