Meşterii populari vrânceni vor fi mai cunoscuţi publicului larg începând din această lună, datorită finalizării cu succes a hărţii virtuale ce cuprinde 200 de meşteri din tot judeţul. Această hartă este primul produs cultural realizat de Clubul de Patrimoniu de la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” din Focşani şi este rodul muncii elevului Răzvan Geambaşu, din clasa a XI-a C. Acesta a lucrat, cu răbdare, două săptămâni pentru realizarea documentului cartografic, în mod voluntar şi gratuit.
Harta cuprinde 200 de meşteri din 20 de localităţi, împărţiţi pe două categorii: artistică şi tehnică. Fiecare meşter este prezentat cu următoarele date: nume, domeniul de activitate, rezultate deosebite, premii, număr de telefon, domiciliul de reşedinţă şi vârsta. Documentul cuprinde meşteşuguri precum: sculptură, pictură, împletituri din răchită, fierărie, pictură murală, icoane pe lemn, dogărie, realizarea de măşti. ”Este un proiect prin care promovăm meşterii populari şi îi facem cunoscuţi, inclusiv pentru cei care doresc să achiziţioneze lucrările lor. Mai greu a fost să strângem din fiecare localitate în parte date despre toţi meşterii populari din judeţ. Am avut şi surpriza de a descoperi unii despre care nu ştiam până acum, cum este cazul unui pictor mural din Vulturu”, ne-a declarat Florin Micu Iliescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea.
Harta va fi distribuită în şcoli şi instituţii, pe DVD-uri şi va fi postată pe internet.
Meşterii populari vrânceni vor fi mai cunoscuţi publicului larg începând din această lună, datorită finalizării cu succes a hărţii virtuale ce cuprinde 200 de meşteri din tot judeţul. Această hartă este primul produs cultural realizat de Clubul de Patrimoniu de la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” din Focşani şi este rodul muncii elevului Răzvan Geambaşu, din clasa a XI-a C. A