Se spune că a avea sau nu bani nu are legătură cu faptul că ești un om mai bun sau mai rău, că muncești sau nu muncești, dacă crezi sau nu în Dumnezeu.
„Singurul lucru cu care are legătură este dacă există sau nu o deshidere în tine să ai bani, și totul de rezumă la sistemul nostru de crezuri și valori, care se creează încă din copilărie. Am fost educați în crezuri negative. Aceste crezuri nu sunt la nivel conștient, ci există ca și reflexele emoționale”, explică Zoltan Vereș, trainer și coach.
Tânărul clujean a descoperit, după ani se studiu, modalitatea de a avea bani prin minim de efort și metode mai puțin obișnuite. „Să ne gândim la momentul în care primim banii, îi avem în mână. Avem o anumită stare. Și asta nu e dată de suma în sine de bani. Ne bucurăm de ei pentru că știm că putem să ne cumpărăm anumite lucuri, iar pe de altă parte ne simțim frustrați pentru că ne gândim că nu ne ajung pentru alte lucruri. Dacă sentimentul de frustrare este mai mare decât bucuria pe care o avem, subconștinetul o să aibă tendința să zică: eu nu vreau chestia asta pentru că îmi creează o suferință. Și o să ne rezumăm la a primi minim din acel lucru, e protecția naturală împotriva acelei tensiuni interioare. Trebuie să ne acordăm timp și să fim atenți la ceea ce simțim și să ne schimbăm stările care nu au consecințe bune. Când primesc banii măcar să fiu mulțumit că o să am datorită lor anumite lucruri, nu să fiu frustrat pentru ceea ce nu pot să-mi ofere. Același lucru este și cu plățile. Când mergem, de exemplu, să plătim curentul, să fim mulțumiți că o lună de zile am avut experiența de a avea curent în casă, asta cumpărăm, de fapt. Trebuie să începem să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem, indiferent de cantitate. Asta va duce la o relaxare emoțională și ulterior vor veni și rezultate concrete diferite: vin idei noi din care ies bani, vin noi surse la ca