În seara unei duminici de iunie a anului 2006, tânărul Constantin Rădulescu a fost împuşcat în cap cu o armă de vânătoare. În momentul declanşării focului, victima se afla la volanul automobilului propriu, cu uşile şi geamurile acestuia închise, staţionând pe domeniul public în zona lacului Văcăreşti de lângă Târgovişte. Încărcătura de alice a spart geamul uşii şoferului, lovind “snop” regiunea tempo-parietală a acestuia, fiind trasă de la aproximativ o jumătate de metru. În maşină se mai aflau soţia victimei şi trei prieteni. Toţi ocupanţii se scăldaseră anterior în lac, fiind caniculă.
Aflat pe mal cu o armă de vânătoare în mâini, Alexandru Rădulescu, preşedintele Asoţiaţiei Fotbaliştolor Amatori şi Neamatori - concesionarul pentru exploatare piscicolă a lacului – îi somase pe tineri să părăsească apa şi locul în “60 de secunde”, trăgând spre aceştia şi două focuri de avertisment, cu alice. Deşi cei ameninţaţi se conformaseră în totalitate poruncii, a urmat focul fatal, pulverizând geamul maşinii gata de pornire. Întrucât puşcaşul a pretins că arma s-a descărcat singură, “omenos”, procurorul criminalist Nicolae Bădescu din Târgovişte nu a dispus arestarea sa, aşteptând expertiza tehnică a puştii.
Ca procuror criminalist, Nicolae Bădescu ar fi trebuit să ştie că un vânător nu are dreptul să scoată arma din toc, să o încarce, să o armeze – toate constituind elemente de premeditare! - şi nici să execute foc cu ea, decât în poligonul de tir sau în cadrul organizat al partidelor cinegetice. Ca procuror criminalist, ar fi trebuit să ştie că somaţia cu arma şi focul de avertisment sunt strict apanajul persoanelor cu atribuţiuni de serviciu specifice: poliţişti, jandarmi, paznici autorizaţi, ceea ce Rădulescu nu era. Trebuia să mai ştie criminalistul că şi în astfel de cazuri “de serviciu” focul de avertisment cu alice este interzis, întrucât alice