Fie că este vorba despre transpiraţia în exces, hemoroizii sau urinatul în timpul sexului, majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat cu probleme de sănătate ruşinoase.
Acneea la adulţi
Multe femei adulte se confruntă cu această problemă, mai exact 45% dintre femeile cu vârste între 21 şi 30 şi 12% dintre cele de 40 de ani au acnee.
Chiar dacă fenomenul apariţiei coşurilor este studiat de mai bine de 10 ani, încă nu se cunosc cu exactitate cauzele declanşatoare ale acneei la adulţi.
Totuşi, în urma cercetarilor au fost depistate mai multe cauze, printre acestea numărându-se: fluctuaţiile hormonale din timpul sarcinii sau menopauzei, anumite medicamente şi istoricul familial şi genetic.
Pentru tratament sunt prescrise antiobiotice sau medicamente care conţin sulfacetamide de sodiu.
Transpiraţia excesivă
Hiperhidroza este termenul medical care descrie transpiraţia în exces faţă de cea necesară în mod normal pentru reglarea temperaturii corporale.
Conform experţilor, această neplăcere apare în cazul persoanelor care au glande sudoripare hiperactive sau la cele care au alte probleme de sănătate cum ar fi bolile de inimă, cancerul, menopauza sau anxietatea.
Tratamentul medicamentos al acestei afecţiuni se face prin intermediul injecţiilor cu toxină botulinică (medicamentul Dysport) care acţionează prin blocarea funcţiei glandelor sudoripare din zona injectată.
Tratamentul chirurgical constă în chiuretarea şi aspirarea glandelor sudoripare aflate sub piele, în zona subraţelor. Operaţia seamană cu lipoaspiraţia, acţionându-se sub piele, unde se distrug glandele, precum şi rădăcinile firelor de păr. Intervenţia necesită anestezie locala şi un pansament compresiv. Rezultatele sunt permanente, fără riscul transpiraţiei compensatorii pe alte zone şi fără efecte secundare importante.
Urinatul în timpul sexul