Mai multe desene cu copii care sunt închişi în centre de reeducare, care fură sau jefuiesc femei şi distrug bănci cu toporul au fost publicate de Poliţia Capitalei într-o carte de colorat cu caracter educativ din colecţia "Suntem NOI, Prevenirea".
Cartea destinată celor mici a fost realizată de Serviciul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Capitalei.
Totodată, copiii sunt învăţaţi să nu consume alcool, pentru că băutura le-ar putea distruge sănătatea, şi să aibă grijă atunci când ies singuri pe stradă, pentru că ar putea fi bătuţi, răpiţi, vânduţi sau obligaţi să cerşească.
Cartea conţine zece desene pe care copiii le pot colora, fiecare dintre acestea fiind însoţit de un mesaj scris atât în limba română, cât şi în romani.
În primul desen apare un personaj scund, despre care se deduce că ar fi un copil, păzit de un poliţist care îl urmăreşte, calm, cu mâinile la spate. "Copilul" cu dinţii rari, câteva fire de păr şi ochii bulbucaţi pare foarte încântat în faţa unui tort în care sunt înfipte două lumânări aniversare sub forma numărului 14. Mesajul pentru preşcolari al acestui desen este "Pentru faptele sale, copilul poate fi tras la răspundere începând cu vârsta de 14 ani".
La pagina următoare, copiii pot colora un centru de reeducare, cunoscut şi drept "casă de corecţie". În desen apare o casă de ţară cu geamuri mici, care au zăbrele, şi o uşă masivă, din lemn, încuiată cu un lacăt exagerat ca dimensiuni. Printre zăbrelele uneia dintre ferestre iese o mână de copil care trage de sfoară un camion de jucărie, încercând să-l aducă înăuntru. Desenul este însoţit de mesajul "El (copilul - n.r.) poate fi pedepsit prin dojenire, supraveghere strictă timp de un an, închiderea într-o şcoală de corecţie sau când este bolnav internat într-un centru de tratament".
Imediat ce a terminat de col