După săptămâni întregi de concurs, zeci de concurenţi şi 24 de finalişti, emisiunea “Top Chef” de la Antena 1 ajunge astăzi la final. Diseară, de la ora 20.30, juriul va alege câştigătorul marelui premiu în valoare de 50.000 de euro. După săptămâni întregi de concurs, zeci de concurenţi şi 24 de finalişti, emisiunea “Top Chef” de la Antena 1 ajunge astăzi la final. Diseară, de la ora 20.30, juriul va alege câştigătorul marelui premiu în valoare de 50.000 de euro.
Giovanni Piselli şi Nico Lontras se vor lupta diseară pentru primul titlu de Top Chef al României. Nico Lontras (“Norvegianul”) este român neaoş, bunicii şi străbunicii săi locuind la Mediaş, iar pasiunea pentru gastronomie şi talentul le-a moştenit de la mama lui. Nicolae, alintat Nico, lucrează acum la un restaurant bine cotat din Norvegia şi spune că, deşi are cam tot ce şi-ar putea dori, ar vrea să revină în România.
Giovanni Piselli (“Macaronarul”) este un italian stabilit în România, la Braşov, din 2008. A luat “microbul bucătăriei” de la tatăl lui şi declară cu mâna pe inimă că bucătăria l-a ales pe el, şi nu invers. Prima reţetă pe care a pregătit-o a fost paste cu ton. “Eram singur acasă. Aveam 10 ani. Eram lihnit de foame şi m-am apucat să gătesc. Experienţa a fost una incendiară, la propriu. Tigaia în care pregăteam mâncarea a luat foc, dar mâncarea a fost bună până la urmă”, povesteşte Giovanni Piselli.
Cei doi finalişti vor pregăti în finala de diseară trei feluri de mâncare: un antreu, un fel principal şi un desert. Cel mai bun va câştiga premiul de 50.000 de euro.