“Ai mânca şi cu ochii” un biscuit sărat sau o gogoaşă tăvălită bine prin zahăr? Specialistul Libertăţii, dr. Ligya Alexandrescu, nutriţionist, îţi dezvăluie originea poftelor nestăvilite. Nevoia de “ceva dulce”, “ceva sărat”, “ceva gras” semnalează lipsa din organism a unor nutrienţi importanţi. “Ai mânca şi cu ochii” un biscuit sărat sau o gogoaşă tăvălită bine prin zahăr? Specialistul Libertăţii, dr. Ligya Alexandrescu, nutriţionist, îţi dezvăluie originea poftelor nestăvilite. Nevoia de “ceva dulce”, “ceva sărat”, “ceva gras” semnalează lipsa din organism a unor nutrienţi importanţi.
Cum o combaţi: glicemia se va echilibra, iar pofta de dulce se va reduce semnificativ mâncând glucide bogate în fibre: fructe, legume, cereale integrale. În plus, medicul curant îţi poate indica un supliment cu crom, mineral ce echilibrează metabolismul glucidelor.
Cum o combaţi: tehnicile de relaxare prin respiraţie ajută mult în controlul stresului; de aceea, în loc să consumi o gustare sărată (chipsuri, sărăţele etc.), e mai bine să iei o pauză şi să respiri adânc. Şi un supliment de complex de vitamine B (în special B5) şi vitamina C te poate ajuta să ţii sub control aceste pofte. Ca alimente de prevenire a poftei de sărat sunt recomandate toate legumele cu frunze verzi, bogate în potasiu.
Cum o combaţi: consumul de nuci, seminţe, somon, seminţe de in poate înlocui o serie de alimente cu aport prea mare de grăsimi saturate, cum ar fi alimentele prăjite.