Momentul în care Termica Suceava îşi va înceta activitatea de producţie, predând ştafeta unei noi societăţi de termoficare, private, se apropie cu paşi repezi. Astfel, în doar trei-patru luni, odată cu încălzirea vremii, aproape jumătate din angajaţii Termica urmează să fie disponibilizaţi – 230 de persoane, alţii 100 de salariaţi urmând să devină şomeri în a doua parte a anului, probabil din luna septembrie.
Numai că, în vreme ce planurile de a trage Termica pe linie moartă sunt deja făcute, mari semne de întrebare se ridică în privinţa construirii noii centrale termice a Sucevei de către firma Adrem Invest.
Tocmai de aceea, luna aceasta, reprezentanţii Adrem Invest vor fi chemaţi în Consiliul Local, să răspundă întrebărilor consilierilor locali, care s-au arătat nemulţumiţi de faptul că deşi noua centrală termică ar trebui să intre în producţie din toamnă, nu se mai ştie nimic de construirea ei.
„Cei de la Adrem s-au angajat ferm ca de anul acesta să înceapă furnizarea apei calde şi a căldurii şi sunt convins că vor face această investiţie. Au deja pregătit terenul lângă Termica, aşteaptă doar să se facă vremea bună să înceapă în forţă lucrările”, a spus primarul Ion Lungu, care a promis că îi va invita pe reprezentanţii firmei la viitoarea şedinţă de Consiliu Local, pentru a da toate lămuririle necesare.
„Chiar şi miercuri cei de la Adrem au avut întâlniri cu oameni de afaceri, pentru a încheia contractele necesare demarării construcţiilor, încât problema e ca şi rezolvată. Nu mai pot da înapoi, au investit deja mult prea mult şi au făcut deja aproape toate demersurile necesare pentru a intra de anul acesta în producţie”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.
Noua centrală termică, care va funcţiona în cogenerare, producând energie termică şi energie electrică, va avea drept combustibil atât gazul metan cât şi resurse regenerabile