Carnea de porc imi place cel mai mult la cuptor, pe pat de ceapa si usturoi si cu vin alb sau rosu. De data aceasta am avut deschisa o sticla de vin rosu, de aici si culoarea inchisa a carnii. Gustul este senzational, indiferent de ce vin folositi.
Ingrediente:
5 – 6 felii ceafa de porc (felii mai mari si mai groase – numarul depinde de cat de mare aveti tava);
3 linguri ulei de masline;
2 cepe mici;
½ catel usturoi;
1 lingurita boia dulce;
½ lingurita ardei iuti maruntiti;
½ lingurita cimbru;
1 pahar vin (alb sau rosu);
piper;
condiment friptura de porc;
Preparare:
1. Spalam carnea si o stergem de apa. O presaram cu condiment de friptura si piper;
2. Ceapa o taiem julien iar usturoiul il taiem felii;
3. Intr-o tava cu marginile mai inalte punem uleiul si apoi ceapa si usturoiul pentru a forma un “pat” pentru carne. Asezam deasupra bucatile de carne pe care mai intai le trecem pe ambele parti prin amestecul din tava pentru a amesteca aromele din tava cu cele de pe carne;
4. Adaugam paharul de vin si 1 pahar de apa si dam la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pentru 1 ora;
5. Dupa 1 ora mai adaugam un pahar de apa si mai lasam de data acesta la foc mic pentru inca 1 ora;
6. Adaugam iar un pahar de apa si lasam pana scade sosul;
7. Nu uitati ca la fiecare 30 de minute sa intoarceti carnea cu ajutorul unui cleste.
Se serveste alaturi de sosul din tava si neaparat cu piure si gogosari acri. Carnea este excelenta si alaturi de paste.
Pofta Buna !
Carnea de porc imi place cel mai mult la cuptor, pe pat de ceapa si usturoi si cu vin alb sau rosu. De data aceasta am avut deschisa o sticla de vin rosu, de aici si culoarea inchisa a carnii. Gustul este senzational, indiferent de ce vin folo