Giovanni Piselli şi Nico Lontras se luptă sâmbătă seară, de la 20.30, la Antena 1, pentru primul titlu de Top Chef al României şi premiul de 50.000 de euro.
Din cei 24 de concurenţi care au pornit în marea provocare, Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand, cei trei membri ai juriului, i-au ales doar pe Giovanni „Macaronarul“ şi Nico „Norvegianul“ pentru cursa marelui premiu în valoare de 50.000 de euro.
Cei doi finalişti vor pregăti în finala trei feluri de mâncare: un antreu, un fel principal şi un desert. Miza pentru cei doi aspiranţi la titlul de Top Chef este pe măsura premiului: cu banii câştigaţi Nico Lontras s-ar putea întoarce în România, iar pentru Giovanni Piselli venirea în România ar însemna un pariu câştigat şi o recunoaştere a faptului că a luat cea mai inspirată decizie atunci când s-a stabilit la Braşov.
Nico Lontras este român neaoş, bunicii şi străbunicii săi fiind din Mediaş. Pasiunea pentru gastronomie şi talentul le-a moştenit de la mama lui, o gospodină excelentă, care a gătit întotdeauna cu plăcere, maestră la pregătit prăjituri. Nicolae, alintat de toţi prietenii şi cunoscuţii Nico, lucrează acum la un restaurant bine cotat din Norvegia, dar îşi doreşte să revină în România.
Giovanni Piselli este un italian stabilit în România din 2008. A luat „microbul bucătăriei“ de la tatăl lui şi declară că bucătăria l-a ales pe el şi nu invers. Prima reţetă pe care a pregătit-o a fost paste cu ton. „Eram singur acasă. Aveam 10 ani. Eram lihnit de foame şi m-am apucat să gătesc. Experienţa a fost una incendiară la propriu. Tigaia în care pregăteam mâncarea a luat foc, dar mâncarea a fost bună până la urmă“, a povestit el.