Şcoala românească s-a transformat într-un adevărat ring de box. Periodic apar cazuri revoltatoare cu elevi bătuţi, înjuraţi, umiliţi de colegii de şcoală. Numai anul trecut s-au înregistrat peste 15.000 de incidente violente în unităţile de învăţământ din România.
Numărul total de cazuri de violență (verbală și fizică) raportat de ISJ/ISMB la MEN pentru anul școlar 2011-2012 și centralizat pe tipuri de violență a fost de 15.358 la nivel național (83% în mediul urban).
Potrivit informaţiilor Ministerului Educaţiei puse la dispoziţie pentru RTV.NET, cele mai multe acte de violenţă în mediul şcolar s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, respectiv judeţele Iaşi, Timiş, Cluj, Bistriţa Năsăud, Vaslui, Bihor, Constanţa, Bacău, Prahova, Mureş, Hunedoara, Vâlcea, Sălaj şi Neamţ.
Principalele tipuri de acte de violență în baza cărora s-au făcut raportările și numărul de acte de violență pe fiecare tipologie sunt următoarele:
Acte care atentează la bunuri (însușire de bunuri, înșelăciune, tâlhărie, distrugerea bunurilor) – 3261
Acte contra libertății persoanei (amenințare, șantaj, lipsire de libertate) – 1603
Acte contra vieții, integrității corporale și sănătății – 6275 (violență fizică ușoară 6132, violență fizică gravă – 143)
Acte care aduc atingere convieţuirii sociale – 2.059
Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Şcoala românească s-a transformat într-un adevărat ring de box. Periodic apar cazuri revoltatoare cu elevi bătuţi, înjuraţi, umiliţi de colegii de şcoală. Numai anul trecut s-au înregistrat peste 15.000 de incidente violente în unităţile de învăţ