În caz contrar, pot fi amendaţi cu sume de la 100 lei la 1.500 lei
Persoanele fizice şi juridice cu domiciliul fiscal în Timişoara sau în alte localităţi care deţin pe raza oraşului terenuri agricole sau silvice, bovine, ovine, caprine, porcine, cabaline, iepuri, păsări, familii de albine, utilaje şi instalaţii pentru agricultură şi silvicultură au obligaţia de a le declara pentru înscrierea în Registrul Agricol al Municipiului Timişoara. De asemenea, vor fi înscrise şi construcţiile pe care le exploatează sau le deţin în proprietate. Primăria a informat că, până în data de 1 martie, vor fi înteregistrate datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate, maşinile, utilajele şi instalaţiile pentru agricultură şi silvicultură, efectivele de animale etc. În perioada 1 - 31 mai, vor fi declarate datele privind modul de folosinţă a terenurilor, suprafeţele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
Înscrierea datelor în registrul agricol se va face pe baza declaraţiei date pe propria răspundere, de capul gospodăriei sau, în lipsa acestuia, de un alt membru major al gospodăriei, prin vizitarea persoanelor fizice de către persoanele împuternicite cu completarea registrului agricol sau la primărie. “Potrivit OUG. nr. 28 din 2008, nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, declararea de date neconforme cu realitatea, refuzul de declarare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice, cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei”, se arată în comunicatul Primăriei Timişoara.
În caz contrar, pot fi amendaţi cu sume de la 100 lei la 1.500 lei
Persoanele fizice şi juridice cu domiciliul fiscal în Timişoara sau în alte localităţi care deţin pe raza oraşului terenuri agricole sau silvice