MICROB Sezonul rece nu reuseste sã-i tinã departe de lacuri pe cei care iubesc pescuitul, chiar si atunci când gerul se întrece cu gluma. Pentru unii riscant, pentru altii deosebit de atractiv, pescuitul la copcã este singura variantã a celor cu “microbul” în sânge. Ca sã se mentinã în formã, multi dintre pescarii bârlãdeni aleg sã se relaxeze în week-end-uri la fermele piscicole din jurul orasului. Spre deosebire de lunile cãlduroase, acum nu e nevoie de o prea mare pregãtire. Douã sau trei undite sunt suficiente, o frezã pentru gheatã si, de ce nu, un ceai fierbinte sau o tuicã fiartã, reteta perfectã pentru o partidã reusitã.
Pasiunea nu tine cont de temperaturã
În lunile de varã nu se mai dezlipesc de ape, iar în sezonul rece numãrã zilele care au mai rãmas pânã când primãvara dã primele semne. Dacã unii pescari aleg sã facã o pauzã în anotimpul friguros, încercând sã-si mai achizitioneze câte ceva, altii nu au stare si când prind câteva ore libere dau o fugã la fermele piscicole din împrejurimi. Sunt foarte multi bârlãdeni pasionati de pescuitul la copcã. Nici gerul si nimic altceva nu-i poate opri sã simtã aerul de lângã lacuri. Putin le pasã cã de multe ori nu prind nimic. Ei spun cã e doar pasiune, una destul de puternicã, care chiar dacã arde la buzunare, nu o poate estompa nimic. “În anii din urmã mergeam mai des iarna la pescuit. Acum ies mai rar. Asta pentru cã desi la copcã nu se prinde cine stie ce, proprietarii lacurilor percep taxe foarte mari. Chiar mai scump fatã de sezonul cald. Ar trebui sã înteleagã cã noi venim doar din pasiune, ca sã simtim câteva ore aerul de pe baltã. Asa cum am spus, merg mai rar, dar tot merg. Nu pot sta prea mult fãrã sã arunc betele în apã”, ne-a spus un bârlãdean, pasionat de pescuit de mai bine de 30 de ani. Pescuitul la copcã nu este prea pretentios. Sunt suficiente câteva undite, o frezã pentru gh