A abandonat școala la 16 ani, dar nu și studiul. A devenit auto-didact și a învățat zi și noapte, în timp ce tineri de vârsta lui băteau mingea în fața blocului sau mergeau la discotecă. Adrian Iușan are acum 39 de ani și lumea ar putea să-i pună eticheta de inventator. Clujeanul este pe cale să finalizeze cu succes un proiect extrem de ambițios: un sistem de încălzire în care gazul nu și-ar mai avea utilitate, iar nedoritele facturi ar deveni, pentru consumatori, o amintire.
A spus școlii un “nu” hotărât
Adi a fost pasionat de electronică de copil. Avea cinci ani când a început să se joace cu becuri și cu baterii, iar din clasa a IV-a a început studii personale de electronică. Din clasa a V-a a devenit membru al Centrului de electronică de la școală. “Nu era internet pe vremea aceea. Înainte de revoluție fiecare elev din școală era obligat să aibă un abonament la o revistă, eu aveam la revista “Tehnium” care era o revistă de tehnică avansată”, își amintește tânărul.
În toate domeniile în care a lucrat Adi s-a auto-instruit. Era fascinat de orice informație nouă pe care o afla, tot ce citea încerca să pună în practică. Era ca o joacă și, în joaca asta a lui, a început să contruiască amplificatoare și boxe. Erau, de asemenea, la modă și așa-zisele orgi de lumini care se aprindeau în ritmul muzicii. “Erau lucruri la care nu aveam acces așa că mi le-am făcut singur, până când camera mea a fost transformată într-un mini club. Asta se întâmpla între anii 1986-1988. Nu vindeam ceea ce făceam, construiam doar pentru păcerea și nevoia mea. Eram susținut financiar de către părinți. Erau mulțumiți că, deși am renunțat la școală, nu stăteam pe drumuri și vagabondam. Aș putea să număr pe degete de câte ori am ieșit din casă ca să mă joc în fața blocului. Pentru mine lumea mea era la mine în cameră cu cărțile și activitățile mele. Prietenii nu mă înțelegeau,