Fie că au ajuns să lucreze într-o bucătărie profesionistă, fie că şi-au deschis afaceri culinare sau au plecat în călătorii gastronomice, concurenţii primului sezon al show-ului culinar MasterChef au devenit peste noapte vedete şi au reuşit să îşi transforme pasiunea pentru gătit într-un stil de viaţă.
Petru Buiuca, câştigătorul primului sezon MasterChef, şi-a îndeplinit nu doar un vis, ci mai multe: şi-a ajutat mama şi familia, şi-a deschis o afacere online prin care îşi doreşte să le insufle românilor dragostea pentru bucătărie, pe care o considera accesibilă pentru oricine are disponibilitatea şi dăruirea de a se juca cu ingrediente, a participat la numeroase evenimente culinare la care a făcut spectacol şi şi-a îmbogăţit cunoştinţele în materie de gastronomie într-o călătorie iniţiatică în Franţa.
De asemenea, împreună cu Alex Cârţu şi cu Mehrzad Moghazehi lucrează în prezent la deschiderea unui studio de gătit inovator, un concept unic în România.
Alex Petricean D’Artagnan şi Bogdan Alexandrescu Dexter au fost luaţi după terminarea show-ului de la ProTv sub aripa lui Chef Florin Dumitrescu. Au muncit în bucătăria restaurantului condus de acestă şi au învăţat secretele din spatele unui restaurant. Cu mult curaj, iniţiativă şi idei originale, cei doi şi-au deschis la sfârşitul anului trecut un restaurant al lor, Autographe, pe care îl condimentează în fiecare zi cu preparate inedite care le poartă semnătura.
Mimi Nicolae, cea care după duelul din finala MasterChef cu Petru a ieşit pe locul al doilea în concurs, a câştigat simpatia şi admiraţia tuturor. Priceperea şi dăruirea sa au făcut-o irezistibilă în faţa juraţilor, însă şi în fata celor care imediat după terminarea emisiunii de la Pro Tv i-au propus numeroase evenimente. Mimi a participat şi la campania de lansare a unui important lanţ de hypermarketuri di