UPDATE: Avocaţii lui Dan Voiculescu au solicitat trimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti. Procurorul DNA a declarat că Dan Voiculescu a încercat să tergiverseze judecarea dosarului. "Atitudinea inculpatului este un abuz de drept, deoarece suntem în situaţia ca pentru a doua oară instanţa să-şi decline competenţa împotriva Tribunalului Bucureşti, în urma unei demisii din Senat, ceea ce dovedeşte reaua-credinţă a inculpatului. Inculpatul nu a dorit decât să tergiverseze dosarul", a declarat procurorul DNA. Reprezentantul DNA a precizat însă că procedural dosarul poate fi declinat Tribunalului Bucureşti.
Dan Voiculescu a înaintat instanţei o scrisoare, însă avocatul său a refuzat să menţioneze ce a scris Voiculescu.
Curtea Supremă a rămas în pronunţare şi va decide în următoarele ore dacă va trimite sau nu dosarul la Tribunalul Bucureşti.
ŞTIREA INIŢIALĂ: Curtea Supremă judecă marţi, 5 ianuarie, dosarul în care este inculpat fostul senator Dan Voiculescu. Pe 31 ianuarie un complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus, la cererea avocaţilor, transferul dosarului completului care a judecat iniţial cauza. Dan Voiculescu a demisionat pe 28 ianuarie din Senat sub pretextul că renunţă la imunitate, consecinţa fiind că dosarul său va fi din nou transferat la Tribunalul Bucureşti. În acest dosar Dan Voiculescu este judecat de spălare de bani în cadrul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Dan Voiculescu a declarat în permanenţă că este nevinovat.
Cu trei zile înainte de termenul de la Curtea Supremă (31 ianuarie 2013 n.red.), fondatorul PC şi-a dat demisia din Parlament. Dan Voiculescu şi-a motivat decizia de a demisiona din Senat prin faptul că renunţă la imunitate pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei. "Am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013, să renunţ la imunitatea parlamentară, ast