Ana Brînză spunea înainte de începutul competiţiilor că îi e dor de podium. Acum nu se mai dă jos de pe el. După ce la Doha, la primul concurs de Cupă Mondială, a luat argintul, ieri, la Budapesta, a luat bronzul.
A fost o zi lungă, aşa cum sînt zilele în concursurile de scrimă, cînd nici nu te trezeşti bine şi trebuie să fii alert pe planşă. Ana a trecut în primul tur de Beate Christmann din Germania cu 15-14. O diferenţă mică, dar care avea să o facă să fie mai atentă mai departe. A dat apoi tot peste o nemţoaică, Maria Hugas-Mallorqui, pe care a învins-o cu 15-7. În optimi de finală s-a înfruntat cu o franţuzoaică şi a ieşit învingătoare şi din această confruntare, trecînd de Lauren Rembi cu 13-8. De aici, în scrimă mai e un singur pas pînă la medalie, o singură întîlnire, mai multe zvîcniri, un pic de suferinţă şi eşti pe podium. Cu atît mai mare poate fi dezamăgirea. Însă nu era momentul de una. Ana s-a prezentat şi apoi a defilat spre semifinale învingînd-o pe nemţoaica Alexandra Magdich cu 15-4. Medalia era asigurată, urma să se decidă culoarea.
Mai pe seară, românca a trebuit să se lupte în semifinale cu o veche cunoştinţă, Anna Sivkova. A fost o partidă stînsă, în care lamele spadelor au scrîşnit. Ana a pierdut la o tuşă, 6-7, şi a rămas cu bronzul. Începutul de an e promiţător pentru an. A urcat de două ori pe podium. Apoi şi-a mai împlinit o dorinţă, după acest concurs. Ana e din nou între primele cinci spadasine ale lumii, chiar pe locul 5. Acum, îşi va găsi alte ţinte.
S-au oprit devreme
România a fost reprezentată la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta de şase spadasine. În afară de Ana Brînză, care a luat bronzul, celalte s-au oprit devreme. Raluca Sbarcia încă după faza grupelor, Ioana Dumitru după primul tur preliminar. Celelalte trei au prins tabloul de 64, dar mai mult de turul al doilea nu