Veniturile nete realizate de un medic primar au fost, în noiembrie, între 2.300 și 7.600 de lei, un asistent a luat între 1.000 și 2.200 de lei, iar un infirmier a avut între 688 și 1.100 de lei.
Luni, 4 februarie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman a avut loc ședința Comitetului Director din cadrul instituției. Una din problemele discutate a fost stabilirea sporurilor salariale pentru cei aproximativ 800 de angajați ai spitalului. La propunerea șefilor de secție, Comitetul Director a decis ca, cel puțin în primul trimestru al acestui an, valoarea sporurilor acordate să fie la limita maximă prevăzută de lege. Lucrurile s-ar putea schimba, însă, după stabilirea bugetului, sporurile din fiecare secție urmând să fie acordate în funcție de eficiență.
“Noi avem o grilă cu limitele minime și maxime ale sporurilor pe care le putem acorda. Pentru primul trimestru am decis să păstrăm sporurile la nivelul anului trecut, adică să acordăm sporurile prevăzute de lege. Nu știm dacă vom putea menține această situație până la sfârșitul anului, pentru că încă nu s-a stabilit bugetul. În momentul în care vom afla suma totală, vom analiza situația fiecărei secții în parte. Există secții mai puțin solicitante, unde acordarea limitei maxime de sporuri nu s-ar putea justifica. Fiecare șef de secție își va gestiona veniturile și cheltuielile, iar sporurile vor fi acordate în funcție de eficiență“, a precizat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar-contabil al spitalului.
În luna noiembrie 2012, veniturile nete realizate de către un infirmier la spital au fost cuprinse între 688 și 1.100 de lei, un asistent medical a câștigat între 1.000 și 2.200 de lei, în vreme ce un medic primar a avut un venit net cuprins între 2.300 și 7.600 de lei.
Veniturile nete realizate de un medic primar au fost, în noiembrie, între 2.300 și 7.600 de lei, un as