300 de oameni au comemorat sâmbătă 20 de ani de la dispariţia celui care a fost căpitanul Corvinului în cei mai frumoşi ani din istoria fotbalului hunedoarean Sursa: TRAIAN MANU, GLASUL HUNEDOAREI
Michael Klein s-a prăbuşit într- o seară de februarie în sala de sport a unui oraş german. Tocmai el, căruia i se mai spunea şi „Neamţul”. Evolua la Uerdingen, avea 33 de ani, cariera şi mai ales viaţa înainte. Jucase de 90 de ori pentru România. De nouăzeci de ori.
O hală ca la Copşa Mică
Pe atunci, ziarele noastre apăreau alb-negru, erau cât un cearşaf, şi când le luai în mână te mânjeai ca şi cum ţineai în palme o tuşieră. Ediţiile se închideau pe la 6-7 seara, cel mai târziu. „Evenimentul zilei” avea şi o a doua ediţie, care curgea către miezul nopţii. În seara blestemată de 2 februarie 1993, la secţia „Sport” a venit o domnişoară de la biroul din care puteai suna şi primi telefoane din străinătate. „E la telefon Dinu Braunstein, din Germania. Cică a murit un fotbalist, unul, Klein”. În hala în care rotocoalele de fum pluteau ca la Copşa Mică şi-n care maşinile de scris clănţăneau ca la biroul de copiat acte, s-a căscat liniştea.
Ion Cristoiu nu le avea cu fotbalul. Când i-am spus nenorocirea, a adoptat mirarea aceea pe care o mai are şi azi: „Zău, domnule, a murit Klein? Trebuie să modificăm ziarul”.
Lucescu: „Nu am avut un fundaş stânga mai bun”
În dimineaţa de 3 februarie 1993, România a aflat din „Evenimentul zilei” despre moartea unuia dintre cei mai puternici fotbalişti români: Michael Klein.
Lacrimile lui GeluSimoc
Sâmbătă, 2 februarie 2013, s-au împlinit 20 de ani de la moartea lui Mişa. Peste 300 de oameni l-au comemorat pe căpitanul Corvinului. Gelu Simoc, fostul preşedinte al clubului, rememorează, iar lacrimile i se aud în telefon: „Îl ştiu pe Mişa încă din şcoala generală. L-am văzut la 19 ani, când Mircea Lucescu l-