Angajaţii Primăriei Panciu au beneficiat, în 2011, de drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii. Asta a însemnat bani în plus la salarii, considerate foarte mici chiar de primarul Ion Petre, care afirmă că astfel, şi-a motivat subordonaţii să muncească. Raportul Curţii de Conturi, publicat zilele trecute, arată că sumele nu au fost acordate legal, aşa că instituţia a dispus recuperarea sumelor de la angajaţii Primăriei. În raportul Curţii sunt menţio¬ nate deficienţe la majoritatea administraţiilor publice verificate. În total, peste un milion de lei, adică peste 10 miliarde de lei vechi, au recuperat inspectorii Curţii de Conturi în urma controalelor efectuate anul trecut la primăriile vrâncene.
Personalul cu funcţii de demnitate publică, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Primăriei oraşului Panciu, precum şi personalul din cadrul Casei de Cultură a oraşului Panciu au beneficiat, în anul 2011, de „drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii“, în valoare totală de peste 463 mii lei. Primarul Ion Petre spune că a apelat la această soluţie pentru că salariile sunt foarte mici, la nivelul sumelor primite de un zilier din agricultură. Curtea de Conturi a considerat că plata acestor drepturi nu a fost legală şi a dispus recuperarea sumelor de la angajaţii Primăriei.
Primarul Ion Petre afirmă că salariaţii au revenit la veniturile lunare de 600 de lei, aşa că nu ştie cum vor fi recuperaţi banii. „Drepturile speciale pentru menţinerea sănătăţii personalului cu funcţii de demnitate publică, funcţionari publici şi personal contractual din cadrul Primăriei oraşului Panciu, precum şi personalului din cadrul Casei de Cultură a oraşului Panciu erau prevăzute în contractul colectiv de muncă. Angajaţii primăriei au salarii foarte mici, media este undeva la 600-650 lei/lună. Salariul reprezintă o sumă medie de 20 lei/zi, mai p