Periferiile oraşului Craiova arată în această perioadă ca adevărate platforme de gunoi. Pe marginea unora dintre marile bulevarde zac resturi menajere, moloz, PET-uri şi gunoaie de tot felul. Nu de multe ori, gunoaiele se găsesc pe proprietăţi private sau pe teritorii aparţinând localităţilor limitrofe Craiovei. Aici îşi fac veacul haite de câini, care îşi păzesc cu străşnicie teritoriul. Imaginea de la intrarea din partea de sud a municipiului Craiova, pe bulevardul Râului, este dezgustătoare. De-a lungul canalului colector, gunoaiele se întind pe zeci de metri, iar linia de hotar dintre Craiova şi Podari completează imaginea dezolantă a zonei. Câţiva zeci de metri despart locul cu pricina de cartierul periferic Popoveni şi de principalele artere de circulaţie din oraş.
Drumul gunoiului
În partea de vest a oraşului, în zona bulevardului Calea Severinului, cartierul Rovine 2 (fostul sat Troaca), deşeurile aruncate la margine de drum sunt mai puţine, cei drept. Multe dintre ele zac pe marginea bulevardului, dar pe proprietăţi private. La intrarea dinspre nord a oraşului, în zona Şimnic, pe terenurile libere dintre vilele şi drumurile desfundate, resturile menajare şi, mai ales, molozul sunt nelipsite din peisaj, spre disperarea celor care locuiesc aici. Oamenii spun că, de cele mai multe ori, la marginea drumului opresc autocamioane care aruncă saci menajeri plini cu gunoi sau moloz.
Nici intrarea dinspre comuna Bucovăţ nu arată prea bine. Drumul care duce spre groapa de gunoi a oraşului din cartierul periferic Mofleni este presărat cu mormane de gunoi care se întind până pe malul Jiului. Cei care depozitează aici gunoaiele sunt localnicii, craioveni care aruncă resturi direct din autoturisme sau chiar şi societăţi comerciale care nu au încheiate contracte cu Serviciul de Salubritate.
Responsabili
Dacă de grad