Clasa zero rămâne, ca structură, în cadrul învăţământului primar obligatoriu, şi nu la grădiniţă. Cu toate acestea, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a semnat un acord cu partenerii sociali din învăţământ prin care au convenit ca, din punct de vedere al locului de desfăşurare a activităţii, clasa pregătitoare să se poată afla fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu acelaşi curriculum şi cadre didactice calificate pentru învăţământul primar.
De asemenea, în documentul semnat de cei doi parteneri a fost stabilit ca vârsta copiilor înscrişi în clasa pregătitoare să fie de peste şase ani.
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean a declarat recent că, în urma consultărilor care au avut loc la Tulcea, clasa pregătitoare ar trebui să fie inclusă în învăţământul primar, şi nu la grădiniţă.
„Punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Tulcea, formulat în urma consultărilor care au avut loc în şcoli, este că, după atâtea investiţii să rămână la şcoală. În alte judeţe punctul de vedere formulat este ca clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă. Minoritatea se va supune majorităţii. Este foarte bine că sunt discuții și se gândește”, a declarat inspectorul general Dumitru Damian.
Potrivit acordului semnat la nivelul Ministerului Educaţiei, înscrierile în clasa pregătitoare vor începe pe data de 1 aprilie, copiii cu vârste mai mari de şapte ani urmând să fie înscrişi direct în clasa I iar cei cu vârsta între şase şi şapte ani vor fi înscrişi obligatoriu în clasa pregătitoare. Copiii cu vârste mai mici de şase ani pot fi înscrişi în grupa pregătitoare, dar nu obligatoriu, cu în urma unei evaluări specifice.
Clasa zero rămâne, ca structură, în cadrul învăţământului primar obligatoriu, şi nu la grădiniţă. Cu toate acestea, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a semnat un acord cu partenerii sociali din învăţământ prin care au conveni