Mâncăm pui cu apă sărată! Asta spun specialiştii în nutriţie, care au dezvăluit, azi la România tv, practica deloc sănătoasă la care apelează producătorii de carne ca să păcălească cumpărătorii la cântar.
Habar nu avem ce mâncăm! Nutriţionsitul Virgil Stănescu a dat cărţile pe faţă şi a spus faptul că puii care se găsesc în magazinele din România sunt înjectaţi cu apă sărată şi că toată carnea ar trebui să fie supusă unei analize la Institutului de Analiză a Alimentelor.
„De ce nu lasă lasă puiul în pace şi îl rotunjesc ei? Nu trebuie să se joacă cu sănătatea populaţiei, pentru că apa cu sare măreşte tensiunea arterială. Ministerul Sănătăţii ar trebui să ia foarte în serios acestă problemă. Suntem cei mai bolnavi din Europa", trage un semnal de alarmă Virgil Stănescu.
Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei din Industria Alimentară a recunoscut şi el practica producătorilor. „Tot ce arată frumos şi rotund nu este natural. 90% din puii din magazine sunt injectaţi cu apă sărată, care prelungeşte perioada de valabilitate. Un pui crud care cântăreşte un kilogram, scade mult după ce îl băgăm la cuptor, pentru că iese apa din el. Pe lângă apă mai conţine şi altceva, care ne poate îmbolnăvi. Pe etichetă trebuie să scrie pui cu apă ca să ştim ce cumpărăm. Trebuie făcută o disciplină, chiar dacă producătorii nu vor asta", a declarat Dragoş Frumosu, la România tv.
În Bulgaria, este interzisă injectarea cărnii cu apă sărată.