A ruinat mame şi taţi în Marea Britanie, înainte de a cădea în dizgraţie şi de a-şi pierde aroma. Dar acum, ginul s-a întors datorită unei noi culturi de preparate aromatice. Noi microdistilerii se deschid în toată Marea Britanie, iar cele vechi inventează amestecuri pentru a profita de pe urma acestui trend. Cifrele vânzărilor de gin au crescut cu mai mult de 145 la sută în ultimele 12 luni şi se situează în vârful vânzărilor pieţei.
Ginul nu mai este considerat a fi o băutură doar pentru bunici, astfel că preparatele aromatice noi sunt ademenitoare pentru o mulţime de tineri. Nopţile petrecute bând gin în barurile cu specific a făcut ca stocurile să fie vândute cu săptămâni în avans, potrivit „The Independent“. Julia Forte, proprietarul Star at Night in Soho, care găzduieşte Clubul londonez de Gin, a declarat că afacerile au crescut cu 50 la sută de când a început să vândă doar gin.
Ea consideră că distileria Sipsmith London Dry Gin este cea care a dat un impuls acestei tendinţe în 2009, când a distilat gin pentru prima dată după mai bine de 200 de ani, în capitala engleză. Mulţi alţii au urmat exemplul, inclusiv Compania de Distilerie din Londra, care a oferit pe piaţă un nou tip de gin în acest weekend.
„Ginul a fost depăşit de vodcă, dar acum este din nou la modă. Comercianţii îşi oferă sprijinul şi depozitează branduri la scară mică. Guvernul preferă un număr mai mic de distilatori, aşa că nu va acciza distileriile mici, mai ales că şi-a stabilizat poziţia cu şase ani în urmă“, a declarat Jamie Baxter, un consultant din industrie.
Există chiar şi un nou muzeu al ginului, Ginstitute, în Portobello Road, Londra, unde împătimiţii ginului pot afla mai multe despre sumele ruinătoare pe care săracii din secolul al XVIII-lea le investeau în băutură. De asemenea, distilatorii aspiranţi îşi pot crea propriile fuziuni cu ajutorul unor combi