„Familia Hurmuzachi”
„Trecutul istoric al Bucovinei, înseamnă şi familia Hurmuzachi. Sunt filele de letopiseţ cele mai luminoase, cu sbuciumul, cu lupta pentru drepturile naţionale, cu dârzenia pentru păstrarea limbii, a bisericii şi a cărţii româneşti din partea aceasta a Moldovei. Fără înfăptuirile din casa boierească a Hurmuzachilor, cine ştie ce soartă şi mai amară ar fi avut norodul moldovean îngenunchiat. O familie destul de veche în ţării moldovene, pământeană, cu dregătorii până’n Divanul Domnesc şi boieri încă înainte de 1700. Răpirea Bucovinei adusese numai cumpănă grea. O singură familie, în acele vremuri prea triste, era altarul tuturor nădejdilor: familia boierului Doxachi Hurmuzachi. Eudoxiu a fost un desăvârşit luptător naţionalist. Eudoxiu Hurmuzachi, pe lângă o viaţă de trudă închinată numai ideii naţionale, a mai fost şi un adânc cercetător de hrisoave şi documente istorice, şi un neodihnit strângător de tot ce era unic, carte domnească, hronică, ispisoc şi cărţi de danie”.
„Suceava”, Anul I, nr. 24, 1 februarie 1939.
„Brigada ţapinarilor de la Falcău”
„Fulgii de nea cad din ce în ce mai des, astăzi, la început de săptămînă, când brigada complexă cu acord global a ţapinarilor de la I.F. Falcău, sectorul 1, care lucrează în parcela 5, are deja producţie în contul primelor zile de februarie. Ţapinarii sînt la lucru încă din zori...Cei 27 de ţapinari din brigada de la gura de exploatare
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4404, Suceava, Duminică 4 februarie 1962.
„Familia Hurmuzachi”
„Trecutul istoric al Bucovinei, înseamnă şi familia Hurmuzachi. Sunt filele de letopiseţ cele mai luminoase, cu sbuciumul, cu lupta pentru drepturile naţionale, cu dârzenia pentru păstrarea limbii, a bisericii şi a cărţii româneşti din partea aceasta a Moldovei.