UTA Arad este o echipă modestă din Liga a II-a. După jumătate din campionat, UTA se află pe locul 5, la 10 puncte de prima clasată și la doar 7 de ultima. E drept, pe vremuri, UTA era o echipă importantă în campionatul României, dar a trecut atâta vreme de atunci, încât nici un bărbat de 40 de ani care n-a trăit în Arad nu poate spune de ce e UTA o atât de mare scofală.
În turul acestei ediții de campionat, pe stadionul din Arad au venit, la toate meciurile echipei disputate acasă, un total de 4.400 de spectatori. Adică 733 de spectatori pe meci, în medie. Putem spune, așadar, că doar 0,5% din populația Aradului este interesată de meciurile acestei „legendare echipe fanion“. Asta, în timp ce 100% din populația municipiului condus de Gheorghe Falcă este interesată de străzi, canalizare, calitatea vieții etc., etc. Ar fi un argument pentru orice primar normal la cap, un argumant în favoarea lipsei de investiții într-o echipă modestă, fără spectatori. Doar că domnul Falcă ori nu ia în considerare astfel de argumente, ori are altele pe cap.
Așa se face că, pe 24 ianuarie, Primăria municipiului Arad a anunțat o licitație publică pentru lucrări de extindere la stadionul folosit de echipa UTA. În urma acestor lucrări, programate să dureze maximum trei ani, capacitatea stadionului urmează a fi mărită la 12.500 de spectatori (de la 7.000), se vor acoperi tribunele, iar sub una dintre peluze va fi construit un hotel. Totul va costa, din banii contribuabililor arădeni, aproape 48 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Probabil că astea 11.000.000 de euro stăteau prin buzunarele Primăriei, fără rost, și pentru că se terminaseră absolut toate celelalte investiții, cineva s-a gândit să bage bani și pentru plăcerea celor 733 de microbiști loiali clubului. Să spunem că un bilet la meci va costa, pe noul stadion modernizat, 20 de lei în varianta sa cea mai scumpă. Ar tr