Teatrul Vechi, una din clădirile patrimoniu din Arad, care a făcut istorie de-a lungul a sute de ani a ajuns o ruină, deşi de foarte multe ori s-a tot spus că va fi renovată. Aceasta a ajuns pe punctul de a se dărâma. Trebuie amintit că pe acolo a trecut Liszt sau Eminescu.
Teatrul Vechi, construit la 1817 în stil baroc la iniţiativa comerciantului de origine vieneză Iacob Hirschl, este primul edificiu de teatru permanent din ţară.
Până la ridicarea noii clădiri a teatrului (1874), pe scena lui s-au perindat mai toţi marii artişti ai vremii. Aici a avut loc prima întâlnire (1868) a marelui Eminescu cu fondatorul Revistei Familia, Iosif Vulcan, pe când junele poet se afla la Arad, în calitate de sufleur al reprezentaţiilor teatrale conduse de Matei Millo. Din 1907 clădirea a funcţionat ca cinematograf până în anii '80, când a fost închis din cauza stării deplorabile a construcţiei. Mişcarea Arădeană şi întreaga societate civilă militează pentru conştientizarea publicului cu privire la semnificaţia culturală, socială şi economică a patrimoniului şi la responsabilitatea autorităţilor privind protecţia legală a acestuia.
Academia Arădene de Lideri, unul dintre proiectele pentru comunitate ale Mişcării Arădene, şi-a creat un obiectiv major din protejarea teatrului vechi şi a tuturor valorilor culturale definitorii pentru identitatea noastră.
În urmă cu câteva săptămâni doi tineri din cadrul Academiei Arădene de Lideri, Brigitta Andrea şi Adrian Sereş, din dorinţa de a salva de la dispariţie un important monument al Aradului şi al României, dar şi pentru a-i reda strălucirea de altădată, au iniţiat un proiect îndrăzneţ: „Salvăm Teatrul Vechi”.
Deşi, la început, nimeni nu credea că acest proiect va avea un imapact atât de puternic şi se va bucura de un succes atât de mare s-a dovedit contrariul. În data de 1 februarie, în cadrul Serilor Mişcări