Întâlnirea cu Gerard O’Donovan la Zalău, în data de 6 februarie 2013, este un eveniment unic care ne onorează şi ne oferă tuturor prilejul să-l cunoaştem chiar în oraşul nostru pe unul dintre cei mai renumiţi speakeri motivaţionali şi inspiraţionali din lume.
Gerard O’Donovan, director general la Noble Manhattan, cea mai importantă firmă din coaching din UE, spune că românii sunt printre europenii cei mai dispuşi să-şi schimbe vieţile.
Niciun politician român nu i-a cerut sprijinul până acum. În schimb, firma lui Gerard O’Donovan a lucrat cu multe corporaţii internaţionale prezente în România.
Cine antrenează managerii din România
Cum ajung oamenii la concluzia că au nevoie de coaching?
Cu toţii suntem într-un fel „programaţi” de societate să credem anumite lucruri, aşa cum toţi copiii cred în Moş Crăciun pentru că toată lumea le spune că există. Aşa am ajuns să delegăm tot felul de responsabilităţi: dăm bani unui doctor când suntem bolnavi, cu mesajul „Repară-mă!” şi nu ne mai simţim responsabili pentru asta. Coachingul e o modalitate de a recâştiga acest control, iar cei care doresc acest lucru sunt dispuşi „să lucreze” împreună cu un antrenor, care să-i ajute să găsească răspunsuri chiar în interiorul lor şi să înţeleagă mai bine realitatea pe care o trăiesc. Până la urmă, fiecare este responsabil pentru sine şi pentru viaţa lui, pentru deciziile pe care le ia.
Care ar fi subiectele pentru care vi se cere ajutorul aici?
Există o sumă de chestiuni, precum: eficienţa echipelor, ori încrederea în sine – cerinţă venită din partea oamenilor care ocupă funcţii la vârf. Nu v-ar veni să credeţi cât de mulţi lideri au această temere că lumea ar putea descoperi că ei nu-şi pot îndeplini misiunea şi vorbesc despre persoane competente, care muncesc mult. Alte obiective: îmbunătăţirea abilităţii de a delega, disponibilitatea pentru î