În numele meu şi al oricui este afectat protestez faţă de modul în care Primăria Municipiului Bucureşti gestionează cazul imobilului Millenium Tower situat la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Armand Călinescu. Este inadmisibil ca, de mai bine de trei ani, să fie scoase din circulaţia pietonală şi auto trotuarul pe o distanţă de cca 100 de metri precum şi o bandă carosabilă (de altfel singura pe sensul către Piaţa Gemeni).
Spre sfârşitul lunii iunie 2009 un incendiu a afectat parţial două dintre faţadele clădirii. În noaptea aceea, deşi pompierii s-au acoperit de ridicol, focul a fost domolit fără să producă mari pagube sau victime. Cu toţii am răsuflat uşuraţi şi am sperat ca lucrurile să reintre în normal. Clădirea e frumoasă, bine proporţionată, volumele, ritmurile şi contrastele o scot din anonimatul altor buildinguri de birouri din Bucureşti sau de aiurea şi se echilibrează bine cu clădirea de pe diagonala intersecţiei – fostul hotel „Modern” restructurat şi remachiat cu talent de un arhitect plecat prea timpuriu dintre noi...
La vremea construirii Millenium Tower s-au auzit multe păreri şi lamentări de Cassandre ce preziceau cu oroare ruinări ale bisericii Armeneşti sau a acareturilor sale. Har Domnului, nu s-au adeverit.
La inaugurare, mulţi ne-am dat seama că trista intersecţie – rod al isteriei ceauşiste demolatoare – s-a înnobilat cu o construcţie zveltă, elegantă, plină de viaţă şi de lumină. Parterul prezintă o retragere generoasă din circulaţie e aerat, transparent şi se continuă cu terase- cafenele chiar la nivelul trotuarului.
De la nefericitul incendiu încoace, blocul stă ca o mortăciune în plin centrul capitalei. Cineva a făcut o împrejmuire din panouri hidoase de şantier care înghite întreg trotuarul şi avansează în carosabil lăsând liberă numai linia tramvaiului. Nu se lucrează la nimic nici la