Din patru oferte depuse pentru finalizarea arterei ocolitoare Roman-Est, niciuna nu a fost întocmită corect. Proiectul, de peste 6.000.000 lei, va descongestiona circulația din Roman și va permite accesul dinspre comune la depozitul de deșeuri menajere ce se va construi pe teritoriul comunei Cordun.
Lucrările care ar finaliza artera ocolitoare a municipiului, Roman-Est, nu prezintă interes pentru constructori. Așa poate fi tradusă lipsa de profesionalism din partea celor patru constructori care au vrut să construiască partea de ocolitoare de la intersecția cu drumul județean DJ 207 până la intersecția cu drumul european E85. “Licitația a fost anulată din cauza neconformității ofertelor depuse de constructori. Niciuna dintre oferte nu s-a calificat, întrucât documentațiile nu au fost întocmite corect, astfel că proiectul va fi scos din nou la licitație“, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Șoseaua ocolitoare Roman-Est a municipiului este situată de la strada Cucutei, din cartierul Nicolae Bălcescu, drumul județean DJ 207A, strada Plopilor și pînă la DN 2. Lungimea totală a drumului este de 7,1 kilometri, dar până acum a fost făcută mai puțin de jumătate din ocolitoare, adică porțiunea de pe strada Cucutei și până la intersecția cu DJ 207A.
Licitația pentru porțiunea DJ 207A – strda Plopilor – intersecția cu DN2 are un cost de referință de 6.581.532 lei. Finalizarea șoselei ocolitoare ar însemna ocolirea municipiului de pe relația DN 15D – DN 2 și crearea unui acces pentru toate comunele limitrofe la depozitul de deșeuri menajere de pe raza comunei Cordun. Realizarea arterei Roman-Est ar duce și la descongestionarea traficului greu de pe străzile Bogdan Dragoș, Islazului și Mihai Viteazu. Noua arteră ar urma să aibă o lățime de șase metri a părții carosabile, respectiv acostamente de un metru lățime. Pentru con