* Bugetul MApN, suplimentat cu 0,3% din PIB, anual
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, în şedinţa de ieri, Strategia de Securitate Cibernetică, document care vizează protecţia infrastructurilor cibernetice "în concordanţă cu noile concepte şi politici din domeniul apărării cibernetice elaborate şi adoptate la nivelul NATO şi al Uniunii Europene".
Un comunicat al Preşedinţiei precizează: "Strategia de Securitate Cibernetică a constituit un alt subiect care a fost discutat în cadrul şedinţei. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat această strategie care vizează implementarea unor măsuri de securitate care să conducă la creşterea nivelului de protecţie a infrastructurilor cibernetice în concordanţă cu noile concepte şi politici din domeniul apărării cibernetice elaborate şi adoptate la nivelul NATO şi al Uniunii Europene".
Preşedintele Traian Băsescu declara, pe 21 ianuarie, că în perioada care a trecut "România a fost supusă unui atac cibernetic fără precedent", căruia a reuşit să-i facă faţă graţie pregătirii care a început în urmă cu trei ani, când în CSAT s-a făcut o prioritate din protejarea sistemelor informatice.
"În perioada care a trecut, România a fost supusă unui atac cibernetic fără precedent", a spus Băsescu, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.
"Octombrie Roşu" a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa României în ultimii 20 de ani, SRI identificând entităţi cibernetice ostile care urmăresc culegerea de informaţii confidenţiale inclusiv despre resursele naturale româneşti.
* Suplimentarea graduală anuală a bugetului MApN cu câte 0,3% din PIB până în 2016
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a mai decis ieri suplimentarea graduală a bugetului Ministerului Apărării Naţionale (MApN) cu 0,3% din PIB anual, până la atingerea, în 2016, a nivelului de