Edilul-şef al comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, susţine că este nevinovat în faţa acuzaţiilor care i se aduc şi a explicat că situaţia care a fost semnalată de Curtea de Conturi este din decembrie 2007, când el nu era primar, iar atunci conducerea şcolii din Remezău a achiziţionat de la o firmă din Rădăuţi, cu 40.000 de lei, două centrale termice, pe care le-a lăsat însă în custodia firmei.
Ulterior, în octombrie 2008, primarul susţine că a cerut conducerii şcolii să preia centralele termice din custodia firmei, pentru a fi montate, dar că s-a constatat că firma era în faliment, iar centralele respective nu mai existau în depozit. „Le-am cerut atunci să facă presiuni la firmă să le dea centralele termice, mai ales că se apropia iarna, iar şcoala are aproximativ 400 de elevi şi părinţii lor erau nemulţumiţi că nu se asigura încălzirea” a spus Mutescu.
El a mai arătat că a discutat cu o altă firmă care a livrat două centrale şi le-a achitat în cursul anului 2009, dar, în acelaşi timp, conducerea şcolii a început demersurile pentru recuperarea banilor pentru cele două centrale care nu au mai fost livrate. Primarul a arătat că şcoala s-a înscris la masa credală în procesul de faliment al firmei respective, dar că nu a recuperat nimic, motiv pentru care conducerea şcolii a depus şi plângeri penale împotriva asociaţilor firmei, dar faţă de aceştia s-a dispus neînceperea urmăririi penale. „Eu am deschis acum proces împotriva fostului director al şcolii, al administratorului şi consiliului de administraţie al şcolii” a spus Mutescu, care a arătat că a făcut toate demersurile pentru recuperarea prejudiciului şi că va explica aceste aspecte şi Curţii de Conturi.
Primarul din Vicovu de Jos a apreciat că reprezentanţii şcolii au greşit când au achitat centralele termice şi nu le-au preluat, lăsându-le în custodia firmei de la care le-au cumpărat.